~Siapa aku?..Aku hambaNYA...~

My photo
aku hanyalah hambaNYA yg dalam perjalanan rohku di dunia yg fana ini dalam tujuan yg satu..BERIBADAH padaNya..aku tidak tahu kapan masanya..moga suhuf qalbi ini bermanfaat utk rohku & dinilai dicc ALLAH...AMIN...

~Ahlan Wasahlan..Ukhuwwah Abadan Abada~

"Ukhuwwah i2 bukan terletak pada kerapnya pertemuan..tapi pada kerapnya ingatan kita pada sahabat dalam doa"

Followers

Thursday, March 10, 2011

Menangislah...aku pahami dukamu i2...lepaskan semuanya...:"(


FIRDAUS-MENANGISLAH DI BAHUKU.....:(....

video


S.A.H.A.B.A.T..


Setiap mende yg terjadi ni ade hikmahya..hatta daun yg jatuh ke bumi pom...ade reasonnye..=) 


Tatkala aku sedar dari lenaku yg panjang suatu petang,,ku lihat di skrin hndsetku ade satu mizzcall &mesej dari sorang sahabat istimewaku yg pernah berkongsi suka duka dgnku suatu tika dulu..siapa dia..???biarlah rahsia....akrabnya kami seakan2 dia lebih mengenali diriku berbanding aku sendiri..kami da macam  adik beradik..mesejnya menunjukkan yg dia benar2 memerlukan aku waktu 2...ku yakin..dia  msti ngah bersedih...bisikku dlm hati.."mesti ade somethim ni...lain je cara die mcj aku hari ni...xmcm selalu..pelik nih..hurmm...."..Aku cuba cari waktu yg sesuai 2k investigate what happen actually...excited plak ase...seusai solat Maghrib..aku capai hndsetku..hatiku berkira-kira takut ganggu die la plak tapi aku try la mizzcall balik..(bukan jimat tapi nak selamat...hu3...)..x lame kemudian..dia pom call la aku...suara dia sedikit berbeza dari sebelumnya..selalunya klu kitaorang borak kat phone..sakit perut gelak..macam2 citer terbaru kuar..(bukan gossip ek...pompuan selalu je diberi title cam2 kn..???sabar jelah..cam watak dlm hantu kak limah,,hu3..)..aku cuba menduganya,,"hurmm...mu ok ke?ade problem ek??",,tapi soklan aku djwabnyer dengan pertanyaan gak....pertanyaan yg merungkai segala persoalan di benakku...dia curahkan segala-galanya pada aku...suaranya tersekat-sekat menahan sebak..kadang2 talian antara kami seakan sunyi....aku biarkan dia menangis...sendunya menyayat hati aku..tapi apa daya aku??...jarak memisahkan kami..sahabat...andai aku disisimu seperti dulu...akanku pelukmu seeratnya..menangislah sepuas-puas di bahuku nih...akanku tatap matamu i2 sedalam-dalamnya..kupasti penderitaanmu i2 terserlah dari bening matamu yg sarat dgn keresahan...teriaklah sekuat-kuatnya jika i2 boleh menenangkanmu...berkali-kali dia ulang & bertanya padaku...hati aku kelu..sebak mencucuk2 jiwa.....:(..

"Ain...seandainya engkau di tempat aku la kan...apa kau buat??tolonglah aku ain..aku xtahu nak buat ape lagi..aku dah usaha macam2 nak selesaikan keadaan ni...nape aku je yang selalu mengalah??aku pom ade perasaan & maruah jugak...ain...tolong aku...."(dialek klntan kami cube 2k aku translatekn)...

Setiap bait kata2nya membuatkan mataku berkaca-kaca..hanya ALLAH yg tahu betapa terharunya bila diberi kepercayaan olehnya..aku xsangka dia masih memerlukan aku even kitaorang dipisahkan oleh jarak yg sangat jauh...even kami dah dikelilingi sahabat2 yg baru sekarang tapi....tautan hati kami kuat...ALLAH masih izinkan kami bersahabat...rabitah i2 utuh...aku amat menyayangimu sahabat...

Aku cuba memujuknya sekadar kemampuanku..ape sangatlah yg boleh aku tolong dalam line phone ni kan...??hu3..ku utaikan kpdnya nasihat2..pendapat...ku cuba bayangkan sekiranya aku di situasinya i2...
(i2lah konsep yg aku pelajari..klu nak cube phm masalah owg...cuba bygkan kite sendiri yg alami...:)..

Alhamdulillah..tangisannya da mula reda..tapi aku tahu hatinya amat sakit dengan dugaan i2..dalam bersahabat ni kan..banyak dugaannya..persahabatan i2 kdg2 memedihkan..bagi aku..persahabatan xseharusnya dikotori dgn sifat keegoon..mengalah la jalan terbaik..tapi sampai bila????....aku tiada jawapan utkmu sahabat..kerna bukan aku insan "bertuah"i2...hu3..aku tahu saat ini..kau  masih berduka...semakin letih menghadapi hari-hari dengan membawa bebanan hati yg sarat dgn kepedihan..menunggu saat bila sume i2 berakhir kn???...aku tahu..aku paham..aku paham sngt!!jgn igt aku sekadar mendengar...aku mengerti....aku bersamamu sahabat.:(


So,ape yg aku ley conclude kat cnie...:(...

Buat insan2 diluar sana...sume owg ade ego masing2 kan??Sebenar la..kite xrugi apa2 pom  klu mengalah..lagi mulia adelah..manusia yang paling kuat ialah yang boleh menahan marah & menundukkan egonya...bukan pada nilaian fizikal saje...^o0^...klu kite berdepan dgn manusia mcm 2..pastu kite berkeras gak..kita pom same je ngan die..tapi kadang2 hati manusia sekeras mana pom..seego mane pom. akan cair gak bile tgk kemuliaan hati seseorang i2..betul aku ckp..cket pom xtipu...we should start 1st..aku pom akui...aku pom ego gak..nasihat ni 2k diri aku gak...same2lah kita improve diri kita..kdg2 ape yg berlaku arround kite ni ade hikmahnya..

Nak tahu nape???Sbb...

Allah nak tarbiah kita...xsemestinya ujian Allah timpa kat kite je yg leh merubah kite jadi insan yg lebih baik..cube kite tgk kwn2 kita...klu die sakit..kne bertahan dgn berpuluh2 jenis ubat 2k hidup..kne g appointment sane cnie..pantang 2 pntang nih.kita boleh belajar 2k lebih menghargai kesihatan yg ALLAH bagi kat kita..ALLAH nk suro kite tgk..n amik pengajaran  2...klu ade kwn kita yg yatim piatu..kita boleh insafi diri yg  kita yg masih beribu berbapa..supaya kita  lebih hargai "kekasih"kita i2..sementara mereka masih ada di dunia ni...

Ingatlah orang yang tersayang sebelum terlambat....kita masih punyer masa...berpalinglah..check balik kehidupan kita klu ade someting2 penting yg kita xsedar terlepas pandang..aku ni ckap je lebih tpi diri sendiri pom byk mende miss..hu3..xpe2 arap2 esok masih ade agy  2k kita perbaiki kehidupan dlue kan.xde sesuatu yang berlaku pada kita & sekeliling kite yg  sia2..cius..ALLAH i2 Maha Bijaksana..DIA nak suruh hambaNYA berpk..xkn la sume mnde kne trg2 gtw reasonnyer  kn??...ummat Muhammad kn da best!!!~bley berpk sndri...i"allah.~~~..:)


Senyumlah..kan cantik tuh??sweet ahhh....:)

hurm...aku takut gak tulis pnjg2 nih sbb setiap kata2 i2 akan diuji..selepas ni..aku pasti akan diduga dgn kata2ku...hu3..takut sehh....YA ALLAH..bantu aku utk berubah...amin..!!!

Masihkah ada untukku hari  bernama esok????....hummm....

HARGAI ORANG DCC ANDA,,,,kerana mungkin dia orang yg awk akn rindu 6ti..betol saya ckp nih...:)

~DunIa nI cAm AiPOrT Je  JuZ sEbAgAI traNsIT 2K kE SaTU cOuNtRy BeRNaMa

"aKhIrAT"...sO,jGn dIbAzIrKaN mAsA yG BeGItU TerHaD InI 2K pERkArA n MaSaALaH2 Yg X

BeRapA pEntiM..thInK FORWARD~~~


SoRRy 4 eVeRYThINg & tHaNkS 4 EvERyThInG...



aKu....AiEn_AzMiEeY..^O0^




1 comment:

  1. aien...,ak x mmpu mlafazkn walau sebutir kata...tp,ak mmpu tersenyum kerna mmiliki shbt sptmu...=)

    ReplyDelete

~AKU CINTA ALLAH~